CANOPEN

flowchartx

Yeni Üye
Merhablar kinco fd422 serisi bir sürücüm var canopen ile haberleşmeye çalışıyorum. Can hattından mesaj gönderdiğim halde sürücü geri cevap yollamıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Öncelikle doğru eds dosyasını kullandığınızdan emin olmak gerekir? Bu nedenle kullandığınız dosyayı gönderirseniz kontrol edebiliriz. Ayrıca uyumluluğa bakmak için ürün seri numarasını paylaşır mısınız? Bunların dışında Baud Rate ve ID ayarlarınızı ve kablo bağlantılarını kontrol edebiliriniz.
 

flowchartx

Yeni Üye
176
Yanıt için teşekkürler. Dosyayı açtığım zaman şöyle birşeyle karşılaşıyorum ve ne anlama geldiğini anlamadım burdaki mesajları kullanarak mı haberleşmeyi sağlayacağım. Birde örnek bir canbus mesajı paylaşabilir misiniz ?
 

flowchartx

Yeni Üye
EDS dosyasını açamıyorum açmak için bir yazılımım yok. Acaba .xpd uzantılı versiyonu varsa onu yollar mısınız ?
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Gördüğüm kadarı ile kendi kodunuzu yazarak haberleşmeye çalışıyorsunuz. Bu durumda eds dosyası işinize yaramayacaktır. Açık kod olarak çalıştığınız için ekte göndereceğim kodları kullanmanız gerekir. Bazı çalışma modları için gerekli kod sıralamaları ekteki dosyalarda görebilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

flowchartx

Yeni Üye
Yani kendi kodumunu yazıp bir CANopen sistemi kurmaya çalışıyorum. Gönderdiğiniz dosyalarda çok bir ayar yapılmıyor gibi sadece genel şeyler var ama eds dosyasının içinde motorun tüm parametleri var nerdeyse. EDS de ki PDO ve SDO ları kendi programıma dahil edemez miyim ?
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Kullanmış olduğunuz sistem bunu destekler ise direkt import edebilirsiniz. Biz Kinco PLC ile haberleşme sağlar iken eds dosyasını import edip gerekli parametrelere sadece hız, pozisyon gibi verileri yazarak çalıştırıyoruz. Bu kullanacağınız kontrolör ile alakalı.
 

flowchartx

Yeni Üye
Hocam işin çoğunu çözmüş durumdayım fakat EDS dosyasında parametrelerin (mesela target_position) tanımlı pdo'ları yok bunları işlemci tarafında tanımlayabiliyorum ama sürücüye bunları nasıl tanımlamam gerekiyor mu. çünkü gönderirken COB-ID gerekli
 
Üst