Resource icon

Kinco MT4230T HMI - Dokunmatik Panel 2018-07-03

No permission to download
Çin'de HMI pazarında lider durumda olan Kinco markası aynı zamanda dünyada önce gelen bazı markalarında fason üretimini gerçekleşmektedir.

Kinco Türkiye tek temsilcisi olan İLX Mühendislik Kinco ürün grupları hakkında satış ve teknik destek hizmeti vermektedir.

Kinco Dokunmatik Ekranlar (HMI) birçok endüstriyel alanda faaliyet gösteren firmalar tarafından kullanılmaktadır. Bunlar arasında Paketleme Makinaları, Dolum Makinaları, Pres Makinaları, Özel tasarım VIP Araçlar, İklimlendirme ve Havalandırma Sektörü, Shrink Makinaları, Etiketleme Makinaları, Ağaç İşleme Makinaları gibi farklı sektörler mevcuttur. Kinco HMI'ler sayesinde makine kontrolörü ile kullanıcı arasında bağ kurulup kolay kullanım avantajı sağlanmaktadır. Makinenin kullanıcı tarafından kontrolünün dışında yönetici kademesinden de kontrol edilip üretim süreci takip edilmesi açısından uzaktan bağlantı sağlanabilir. Üretim ve kalite performansı ürüne ait bilgiler kaydedilerek takip edilebilir ve saklanabilir. Kullanıcı dilerse uzaktan bağlanıp bu verileri kendi bilgisayarına indirebilir.

Standart C Dili desteği ile kolay makro kodları yazılıp küçük programlar HMI içinde gerçekleştirilebilir. Her Modelde standart olan bulunan RS485-RS422-RS232 Haberleşme Desteğinin dışında bazı modellerde bulunan Ethernet portu desteği ile Ethernet Haberleşme protokolleri bulunan Siemens, Omron, Schneider, Trio, ABB, Allen-Bradley gibi birçok marka ile haberleşebilirsiniz.

Kinco HMIWare yazılımında çeşitli markalardan çeşitli modelleri destekleyen 200'den fazla haberleşme protokolü mevcuttur. Kinco, Delta, Teco, Siemens, Omron, ABB, Bosh Rexroth, Cimon, Danfoss, Emerson, Hitachi, LS, Mitsubishi, Parker, Yaskawa gibi markaya özel protokollerin dışında Modbus RTU, Modbus ASCII, Modbus TCP, Modbus UDP gibi ortak protokoller de Kinco HMIWare tarafından desteklenmektedir.

Bunların dışında MT5000 Serisinde opsiyonel olarak takılan MPI, CAN, Profibus kartları ile bu haberleşme protokolleri de kullanılabilir. Üreticinin program haklarını korumak amacı ile dokunmatik panel iki farklı şifre belirlenerek özelleştirilir. Makine kullanıcılarının yetkileri güvenlik seviyeleri belirlenerek sınırlandırılabilir. Bunun dışında Kinco HMIWare yazılımının özel fonksiyonu sayesinde farklı vardiyalardaki kişilerin çalışma performansları anlık takip edilebilir.

Trend Curve komponenti ile üretime ait grafikler kullanıcılar tarafından gözlemlenebilir. Makinede oluşan alarmlar ve duruşlar kayıt altında tutulabilir. Kullanıcının üretimini yaptığı ürünlerin üretim parametreleri reçete (recipe) fonksiyonu ile kayıt altında tutulup istenildiğinde kontrolöre gönderilip hızlı ayar avantajı sağlanır.

Animasyon komponenti dışında GIF desteği de Kinco HMIWare yazılımı tarafından desteklenmektedir. Bu sayede makinenin çalışma simülasyonu ekranda gösterilir.

MT4230T-TE.png


Çeşitli ülkelere satış yapan makine üreticileri için farklı dil seçimleri eklenebilir. USB Host desteği olan modellerde Webcam, Mouse, Klavye gibi yardımcı elemanlar bağlanıp kullanılabilir. MT5000 Serisi 12.1" (MT5620T )ve 15" (MT5720T) Panellerde 2 Adet PAL Signal Video Input Interface, BNC Connector bulunmaktadır. Bu sayede büyük makinelerin önemli noktalarına kamera koyularak Dokunmatik Panel üstünden takip edilebilir.

Dokunmatik panel, Lisans fonksiyonu ile belirlenen tarihlerde kitlenip kontrol devre dışı bırakılabilir. İstenilen zamanlarda belirli fonksiyonlar aktif yada pasif edilebilir.

Barkod Yazıcı protokolü ile ürünlerin takibi amacı ile etiket çıktısı alınabilir. İçindeki bulundurduğu başka birçok fonksiyon ile kullanıcı dostu bir panel olan Kinco HMI (Dokunmatik Ekran) ürünlerinden MT4230T kodlu ürünün genel özellikleri de aşağıdaki gibidir.

Kinco KincoHMIware v2.5(build170731) yazılımı indirmek için tıklayın.

Ürünün Başlıca Özellikleri
65536 Renk
4.3" Ekran Boyutu
50.000 Saat Led Ömrü
24VDC Besleme Voltajı
Ön Panelde IP65 Koruma
480*272 Ekran Çözünürlüğü
32-bit 800MHz RISC İşlemci
128M FLASH + 64M DDR2 Hafıza
USB Slave/Seri Port ile Yazıcı Desteği
512KB Reçete Hafızası ve Gerçek Zaman Saati Desteği
COM0:RS232/RS485-2/4, COM2:RS232 Haberleşme Portları

MT4230T-MT4230TE.jpg
Yazar
Ali Bulut
Downloads
0
Görüntüleme
1,728
First release
Last update
Değerlendirme
0.00 Oylama 0 Değerlendirme

More resources from Ali Bulut

Üst