VW değişkeni

berska

Yeni Üye
Merhaba PLC konusunda oldukça yeniyim 1 adet K506-24DT plc aldım. hobi amaçlı programlama yapmak istiyorum. VW değişkeni neyi ifade ediyor? Yardımcı olursanız memnun olurum.
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba,

VW, Variable Word kelimelerinin kısaltmasıdır. Bu adres tipini matematiksel işlemlerde, sayıcılarda, zamanlayıcılarda vb. kullanabilirsiniz.
 

berska

Yeni Üye
cevabınız için teşekkür ederim. sormak istediğim bir konu daha var servo motoru enkoder sayesinde konum bilgisi alabilir miyim? Alırsam nasıl alabilirim? Bilgi verebilirseniz çok memnun olurum.
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Kullanmış olduğunuz servo motoru bilmiyorum ama eğer mutlak enkoderli bir ürün ise zaten açılıp kapanmalarda konumunu kaybetmez. Sürücüsünde Modbus haberleşme desteği var ise konumu okuyup öğrenebilirsiniz. Eğer servo motorun enkoderi artımlı ise makinenin her açılışında Home işlemi yaptırıp konumu sıfırlayıp sonrasında göndermiş olduğunuz puls üzerinden konum hesaplaması yapabilirsiniz.
 

berska

Yeni Üye
elimde 3 adet servo motor var SMH60S 0020 30AAK-3LKH, SMH80S 0075 30AAK 3LKN ve SMH60S 0040 30ABK 3LKH 3 eksenli bir sistem yapmak istiyorum. frenli olan servo motorumu dikey eksende kullanacağım. her biri için de 1 er adet FD422S LA sürücüm var programlamak içinde 1 adet K506 24 DT plc. Amacım herhangi bir sensör kullanmadan bu üç ekseni istediğim konumlara götürebilmek. bana yardımcı olabilir misiniz?
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Elinizdeki PLC'nin 2 HSC çıkışı vardır. Servoların üçünü de puls ile sürmek için K2 serisi yada KS serisi ürün kullanmanız gerekmektedir. Enerjinin kapatılıp açılma durumunda mevcut durumu Home ile yeniden tanıtmak yada her eksene analog çıkışlı bir enkoder koymak sorununuzu çözecektir.
 

berska

Yeni Üye
Ali bey merhaba;
Sizden ricam k506 24DT plc ile I0.0 a 1 verdiğimde servo motoru (x) birim pals hareket ettirebileceğim bir komut örneği yazarmısınız?
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.
 

berska

Yeni Üye
Ali bey merhaba;
ekteki programı sizden aldığım ks105-16dt plc ye yükledim. Q0.0 ı pulse çıkışı Q0.2 yi direction çıkışı Q0.5 i de servo sürücü için enable çıkışı bağladım. enable etmek için I0.4 den sinyal veriyorum. Servo motor enable oluyor fakat home bulma işlemine başlamıyor. Sizden ricam programı kontrol edebilir misiniz?
sürücüm FD422S-LA-000 servo motor SMH60S-0020-30aak-3lkh
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sami KAYA
 

Ekli dosyalar

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba Sami Bey,

Programınız doğru görünüyor. Servo tarafındaki ayarlar ile ilgili sorun olabilir. Konu ile ilgili olarak bize ulaşırsanız gerekli kontrolleri yapabiliriz.
 
Üst