PC ile PLC bağlantı Sorunu

barsbaris

Yeni Üye
Elimde k508 40DR var PLc konusunda yeniyim öğrenmek amaçlı aldım.Fakat pc ile PLC bağlantısını yaptıktan sonra kincobuilder de communications a girip Start dediğimde çok uzun süreler geçmesine rağmen hala searching yazıyor bağlanmıyor.Yardım edebilir misiniz? Com port doğru .Pcye rs232 converter taktım ardından kabloyla port0 a bağladım PLC Run modunda..
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba Barış Bey,

Bağlantı yapmaya çalıştığınız kablonun bağlantı şemasını paylaşır mısınız?
 

barsbaris

Yeni Üye
sanırım bağlantıda ufak bir sıkıntı var plc üzerindeki signal ground sağ üstteymiş kabloyla denk gelmiyor sanırım rx tx te öyle düzelttikten sonra tekrar geri dönüş yapacağım cevabınız için teşekkürler
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Bunun nedenlerinden biri kullanmış olduğunuz dönüştürücünün diğer bilgisayarda sürücüsünün yüklenmemesi olabilir. Bunun dışında Güvenlik Duvarı yada Virüs Yazılımlarının da engellediğine şahit olduk. Son bir seçenek olarak ekteki resimdeki ayarları yapıp denemenizi öneririm.
 

Ekli dosyalar

dgknsari

Yeni Üye
Bağlantı olmadı. Dediklerinizin hepsini yaptım. Okulumuzda bulunan deney setlerine ait bu plc şekilde sıkıntı yaşarsak bizim için çöp olacaktır ne yazık ki. Acil desteğinize ihtiyacım var.
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Dilerseniz bize telefon ile ulaşın ve uzaktan bağlanarak kontrol edelim. Windows 11 yeni bir işletim sistemi olduğundan uyumluluklar henüz sağlanamamış olabilir. Ama öncesinde uzaktan bağlanıp kontrolleri sağlayalım.
 

dgknsari

Yeni Üye
Merhabalar. K205 ea18dt serisi plc mevcut. Analog giriş ve çıkışın adres isimleri nelerdir. 1 er det giriş ve çıkışı mevcut ama adreslerinin adlarını bulmadım. Tşkler
 
Üst