Kinco servo fd432la pulse ike kontrol

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba Vahdettin Bey,

1. d4.19 parametresi 1.26kW motor için 364.B yapılır.
2. d4.00 parametresi "1" yapılıp kaydelilir.
3. d3.00 parametresi önce "10" sonra "1" yapılır.
3. 24VDC kesilip yeniden verilir.
4. d3.04, d3.05, d3.06, d.307 parametresleri "0" yapılır.
5. d3.34 ve d3.35 parametrelerinden çarpan bölen ayarlanır.
6. d2.01 parametresi arttırılarak motordan ses gelene kadar devam edilir ve tork ayarı yapılır. motordan ses gelmeyen son halinde bırakılır.
7. d2.00 parametresi "1" yapılıp parametreler kaydedilir.

2 numaralı pine "-24VDC" bağlanır. Burası COM ucudur.
Motoru enable etmk için 4 numaralı pine "+24VDC" bağlanır.

PNP Sürüş için
27 Numaralı pin'e PLC'nin puls çıkışı bağlanır.
31 Numaralı pin'e PLC'nin yön çıkışı bağlanır.
29 ve 33 numaralı pinlere PLC'nin çıkışını besleyen güç kaynağının çıkışının "-" ucu bağlanır.

Sorularınız için bana ulaşabilirsiniz.

ahmetsh

Yeni Üye
merhabalar elimde fd43-la serisi 0.75kw sürücü var. ilk defa kullanacağım. servo motorun 1 tur çözünürlüğü kaç pals onu bulamadım dökümanlarda.
gear factor[0] ve gear divider[0] üzerinden tam olarak anlayamadım. bana yardımcı olabilir misiniz.
birde servo motoru encoder ile sürmek istiyorum. encoder incremental 1000 pulse çözünürlüğe sahip.
mesela ben 1000 pulse verdiğim de 1 tur 2 tur vs. servo motorun dönmesini istiyorum bunu nasıl yapabilirim.
teşekkür ederim şimdiden. kolay gelsin

YasinMurt

Yeni Üye
Merhabalar Ahmet Bey iyi sabahlar,

Fabrika ayarlarında encoder çönürlüğü 65536'dır. İlgili parametre D4.21'dir.
Mode tuşuna basarak F004 grubuna gelin sürücü üzerinden. Daha sonra set tuşuna basın. Ekranda D4.00 göreceksiniz. Yukarı ok tuşu ile D4.21 adresinie gelin ekranda. Devamında set tuşuna bastığınızda ekranda göreceğiniz değer sizin encoder çözünürlüğünüzdür. Mode tuşuna basılı tutarak ana ekrana dönebilirsiniz.

İlgili User Manuali ve parametrenin ekran görüntüsünü ekte paylaşıyorum. İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar