Kinco KC100 Serisi İnvertör Özellikleri ve Kullanım Amaçları
KC100 Serisi İnvertör, üç fazlı AC asenkron motorların hızını ve torkunu kontrol etmek ve ayarlamak için kullanılan, genel amaçlı ve yüksek performanslı bir vektör invertörüdür.
A. Temel Özellikler ve Performans
B. Ana İşlevler ve Uygulama Alanları
KC100 İnvertör'ün temel işlevi, motorun hızını ve torkunu elektrik frekansını değiştirerek hassas bir şekilde yönetmektir.
C. Uygulama Alanları (Kılavuzda Belirtilen Sektörler)
KC100 serisi invertör, geniş bir yelpazedeki otomasyon ve üretim ekipmanlarında kullanılır:
KC100 Serisi İnvertör, üç fazlı AC asenkron motorların hızını ve torkunu kontrol etmek ve ayarlamak için kullanılan, genel amaçlı ve yüksek performanslı bir vektör invertörüdür.
A. Temel Özellikler ve Performans
| Özellik | Açıklama |
| Ürün Tipi | Genel amaçlı, yüksek performanslı Vektör İnvertör (Frekans Konvertörü). |
| Kontrol Yöntemi | Yüksek performanslı kontrol ve hassas tork ayarlaması sağlayan Vektör Kontrolü kullanır. |
| Kullanım Kolaylığı | Kullanımı kolay, genel amaçlı uygulamalar için tasarlanmıştır. |
| Motor Tipi | Üç fazlı AC asenkron motorları kontrol eder. |
B. Ana İşlevler ve Uygulama Alanları
KC100 İnvertör'ün temel işlevi, motorun hızını ve torkunu elektrik frekansını değiştirerek hassas bir şekilde yönetmektir.
| İşlev | Açıklama ve Kullanım Amacı |
| Hız Kontrolü | Motorun devir hızını uygulama gereksinimlerine göre ayarlamak. |
| Tork Kontrolü | Motorun ürettiği tork miktarını ayarlayarak hassas hareket veya güç kontrolü sağlamak. |
| Dahili Korumalar | Aşırı akım, aşırı gerilim, düşük gerilim, aşırı yük ve aşırı ısınma gibi durumlara karşı motoru ve sürücüyü korumak. |
| Parametre Ayarı | Dijital ekranı veya haberleşme portları üzerinden motorun çalışma modunu, hızlanma/yavaşlama sürelerini ve koruma limitlerini ayarlama. |
| Haberleşme | Genellikle Modbus gibi endüstriyel protokoller aracılığıyla bir PLC (Kontrolör) veya HMI ile haberleşerek uzaktan kontrol ve izleme imkanı sunma. |
C. Uygulama Alanları (Kılavuzda Belirtilen Sektörler)
KC100 serisi invertör, geniş bir yelpazedeki otomasyon ve üretim ekipmanlarında kullanılır:
- Tekstil
- Makine Takımları (CNC, Torna vb.)
- Paketleme Makineleri
- Gıda Endüstrisi Makineleri
- Fan ve Pompa Sistemleri
- Çeşitli Otomatik Üretim Ekipmanları Sürücüleri
Ekli dosyalar
-
7.1 MB Görüntüleme: 0