A. Temel Çalışma ve Kontrol
B. Motor Kablolama ve Performans İlişkisi
Sürücü, özellikle 4 veya 8 kablolu step motorların bağlantı şekline göre farklı performans profilleri sunar:
C. Teknik ve Güvenlik Uyarıları
Kılavuzda vurgulanan önemli güvenlik ve kurulum notları:
| Özellik | Açıklama ve Kullanım Amacı |
| Kontrol Yöntemi | Harici bir kontrol cihazından (PLC veya Motion Controller) gelen darbe (pulse) sinyallerine göre motorun adım adım hareketini kontrol eder. |
| Çözünürlük (Subdivision - Alt Adımlama) | Sürücünün ana işlevlerinden biridir. Motorun temel adım açısını elektronik olarak daha küçük alt adımlara böler (Mikro-stepping). |
| Alt Adımlamanın Amacı | 1. Kontrol Hassasiyetini Artırma: Her bir darbede motorun daha küçük açılarla dönmesini sağlar. 2. Düşük Frekans Salınımını Bastırma: Step motorların düşük hızlarda titreşim yapmasını (rezonans) önler ve çalışmayı yumuşatır. 3. Torku Artırma: Motor torkunu bir dereceye kadar yükseltebilir. |
B. Motor Kablolama ve Performans İlişkisi
Sürücü, özellikle 4 veya 8 kablolu step motorların bağlantı şekline göre farklı performans profilleri sunar:
| Kablolama Yöntemi | Sonuç (Endüktans) | İdeal Kullanım Alanı | Gerekli Akım |
| Paralel Bağlantı | Sargı endüktansı azalır. | Yüksek hızlı çalışma için uygundur. | Hedef torka ulaşmak için daha yüksek akım gerektirir. |
| Seri Bağlantı | Sargı endüktansı artar. | Düşük hızlı çalışma için uygundur. | Hedef torka ulaşmak için daha düşük akım gerektirir. |
C. Teknik ve Güvenlik Uyarıları
Kılavuzda vurgulanan önemli güvenlik ve kurulum notları:
- Güvenlik: Sürücünün kapağını açmadan önce, elektrik çarpması riskini önlemek için gücü kestikten sonra en az 1 dakika beklenmeli ve göstergenin kapalı olduğundan emin olunmalıdır.
- Topraklama: Sürücünün doğru ve güvenli çalışması için şase topraklaması mutlaka yapılmalıdır (Topraklama kablosunun kesiti en az 1.25 mm² olmalıdır).
- Servis: Sürücü arızalanırsa yetkili servise gönderilmeli, yetkisiz müdahale garantiyi geçersiz kılar.
Ekli dosyalar
-
711.1 KB Görüntüleme: 0