Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Arif Kartal

Moderator
Yönetici
A. Temel Çalışma ve Kontrol
ÖzellikAçıklama ve Kullanım Amacı
Kontrol YöntemiHarici bir kontrol cihazından (PLC veya Motion Controller) gelen darbe (pulse) sinyallerine göre motorun adım adım hareketini kontrol eder.
Çözünürlük (Subdivision - Alt Adımlama)Sürücünün ana işlevlerinden biridir. Motorun temel adım açısını elektronik olarak daha küçük alt adımlara böler (Mikro-stepping).
Alt Adımlamanın Amacı1. Kontrol Hassasiyetini Artırma: Her bir darbede motorun daha küçük açılarla dönmesini sağlar. 2. Düşük Frekans Salınımını Bastırma: Step motorların düşük hızlarda titreşim yapmasını (rezonans) önler ve çalışmayı yumuşatır. 3. Torku Artırma: Motor torkunu bir dereceye kadar yükseltebilir.

B. Motor Kablolama ve Performans İlişkisi
Sürücü, özellikle 4 veya 8 kablolu step motorların bağlantı şekline göre farklı performans profilleri sunar:
Kablolama YöntemiSonuç (Endüktans)İdeal Kullanım AlanıGerekli Akım
Paralel BağlantıSargı endüktansı azalır.Yüksek hızlı çalışma için uygundur.Hedef torka ulaşmak için daha yüksek akım gerektirir.
Seri BağlantıSargı endüktansı artar.Düşük hızlı çalışma için uygundur.Hedef torka ulaşmak için daha düşük akım gerektirir.

C. Teknik ve Güvenlik Uyarıları
Kılavuzda vurgulanan önemli güvenlik ve kurulum notları:
  • Güvenlik: Sürücünün kapağını açmadan önce, elektrik çarpması riskini önlemek için gücü kestikten sonra en az 1 dakika beklenmeli ve göstergenin kapalı olduğundan emin olunmalıdır.
  • Topraklama: Sürücünün doğru ve güvenli çalışması için şase topraklaması mutlaka yapılmalıdır (Topraklama kablosunun kesiti en az 1.25 mm² olmalıdır).
  • Servis: Sürücü arızalanırsa yetkili servise gönderilmeli, yetkisiz müdahale garantiyi geçersiz kılar.

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...