Kinco 2CM0870 Step Motor Sürücüsü Özellikleri
2CM0870, yüksek performanslı step motor uygulamaları için tasarlanmış bir sürücüdür.
A. Temel İşlev ve Kontrol Mantığı
B. Motor Kablolama ve Performans Optimizasyonu
Sürücü, 4 veya 8 telli step motorlarla uyumludur ve 8 telli motorlarda performansı ayarlama esnekliği sunar:
C. Güvenlik ve Hata Yönetimi
2CM0870, yüksek performanslı step motor uygulamaları için tasarlanmış bir sürücüdür.
A. Temel İşlev ve Kontrol Mantığı
| Özellik | Açıklama |
| Ürün Tipi | Step Motor Sürücüsü (Stepper Driver). |
| Kontrol Girişi | Harici bir kontrolörden (PLC, Motion Controller) gelen Darbe (Pulse) sinyallerine göre motorun adım adım hareketini yönetir. |
| Alt Adımlama (Subdivision) | Elektronik sönümleme teknolojisi olarak öne çıkar. Motorun temel adım açısını alt adımlara böler (Mikro-stepping). |
| Alt Adımlamanın Faydaları | 1. Kontrol Hassasiyetini Artırma: Motorun hareket çözünürlüğünü yükseltir. 2. Düşük Frekans Salınımını Bastırma: Düşük hızlarda motorun titreşimini (rezonans) azaltır. 3. Torku Artırma: Motor torkunu bir dereceye kadar yükseltme yeteneği. |
B. Motor Kablolama ve Performans Optimizasyonu
Sürücü, 4 veya 8 telli step motorlarla uyumludur ve 8 telli motorlarda performansı ayarlama esnekliği sunar:
| Kablolama Yöntemi (8 Telli Motor) | Etkisi | Performans Odak Noktası |
| Paralel Bağlantı | Sargı endüktansı azalır. | Yüksek hızlı uygulamalar için uygundur. (Gereken tork için sürücünün daha yüksek akım vermesi gerekir). |
| Seri Bağlantı | Sargı endüktansı artar. | Düşük hızlı uygulamalar için uygundur. (Gereken tork için daha düşük akım çıkışı yeterlidir). |
C. Güvenlik ve Hata Yönetimi
- Alarm Durumu: Sürücüde herhangi bir alarm durumunda, motor ve sürücüye dokunmadan önce güç kaynağının kesilmesi gerekir.
- Alarm Temizleme: Sürücüdeki alarmı temizlemek için güç kaynağının kesilmesi ve yeniden başlatılması (reboot) gereklidir.
- Güvenlik (Yetkilendirme): Sadece yetkili ve eğitimli personelin sürücüyü çalıştırması ve bakımını yapması gerektiği vurgulanmıştır. Yetkisiz müdahale, garantiyi geçersiz kılar ve tehlikeye yol açabilir.
Ekli dosyalar
-
508.1 KB Görüntüleme: 0