Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Arif Kartal

Moderator
Yönetici
Kinco 2CM0870 Step Motor Sürücüsü Özellikleri

2CM0870, yüksek performanslı step motor uygulamaları için tasarlanmış bir sürücüdür.

A. Temel İşlev ve Kontrol Mantığı
ÖzellikAçıklama
Ürün TipiStep Motor Sürücüsü (Stepper Driver).
Kontrol GirişiHarici bir kontrolörden (PLC, Motion Controller) gelen Darbe (Pulse) sinyallerine göre motorun adım adım hareketini yönetir.
Alt Adımlama (Subdivision)Elektronik sönümleme teknolojisi olarak öne çıkar. Motorun temel adım açısını alt adımlara böler (Mikro-stepping).
Alt Adımlamanın Faydaları1. Kontrol Hassasiyetini Artırma: Motorun hareket çözünürlüğünü yükseltir. 2. Düşük Frekans Salınımını Bastırma: Düşük hızlarda motorun titreşimini (rezonans) azaltır. 3. Torku Artırma: Motor torkunu bir dereceye kadar yükseltme yeteneği.

B. Motor Kablolama ve Performans Optimizasyonu
Sürücü, 4 veya 8 telli step motorlarla uyumludur ve 8 telli motorlarda performansı ayarlama esnekliği sunar:
Kablolama Yöntemi (8 Telli Motor)EtkisiPerformans Odak Noktası
Paralel BağlantıSargı endüktansı azalır.Yüksek hızlı uygulamalar için uygundur. (Gereken tork için sürücünün daha yüksek akım vermesi gerekir).
Seri BağlantıSargı endüktansı artar.Düşük hızlı uygulamalar için uygundur. (Gereken tork için daha düşük akım çıkışı yeterlidir).

C. Güvenlik ve Hata Yönetimi
  • Alarm Durumu: Sürücüde herhangi bir alarm durumunda, motor ve sürücüye dokunmadan önce güç kaynağının kesilmesi gerekir.
  • Alarm Temizleme: Sürücüdeki alarmı temizlemek için güç kaynağının kesilmesi ve yeniden başlatılması (reboot) gereklidir.
  • Güvenlik (Yetkilendirme): Sadece yetkili ve eğitimli personelin sürücüyü çalıştırması ve bakımını yapması gerektiği vurgulanmıştır. Yetkisiz müdahale, garantiyi geçersiz kılar ve tehlikeye yol açabilir.

Ekli dosyalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...