buzzer

ibrahimglba

Yeni Üye
Merhaba
Kinco GL070 Panelde Alarm Geldiğinde Buzzer çalıcak Panelde Silence butonuna basılana kadar çalışması gerekiyor ve ekranda herhangi bir uyarı görmek istemiyorum. Sadece sesli uyarı yapmak istiyorum. Youtube'daki videonuzu izledim belli bir süre sonunda otomatik buzzer duruyor. Benim silence butonuna atadığım tag ile susturmam gerekiyor. Bu işlemi nasıl yapabilirim.
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba İbrahim Bey,

Buzzer'ı çalıştırmanın tek yolu Alarm vermek. Sisteminizde göstermelik bir alarm verip çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için süreyi en fazla 65535 saniye olarak girebilirsiniz. Durdurmak içinde LB 9141 bitini aktif etmelisiniz.
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba İbrahim Bey,

Ekte örnek projeyi gönderiyorum. Ayrıca Ekteki resimde alarm ekleme için gereken adımları görebilirsiniz. Alarm ekleme için aşağıdaki linkten de faydalanabilirsiniz.


Alarm Ekleme
 

Ekli dosyalar

isotr

Yeni Üye
benim de bir sorum olucak. alarm olduğu zaman benim plc alarm bitim aktif olucak. hmi bit lambasını uyarıcak. ben o bit lambasına dokununca beni alarm sayfasına atıcak. fonksiyon key kompenantı sadece sayfaya atıyor bir bit ile yönetebilirmiyiz. ben kurcaladım bulamadım. umarım derdimi iyi anlatabilmişimdir saygılarımla...
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Aktif ettiğiniz bit için fonksiyon tuşu ile üst üste bir Bit State Lamb ekleyin ve yanıp-sönme seçeneğini seçin. Ekleyeceğiniz fonksiyon tuşunda ise grafik tanımlamayın. Aynı zamanda fonksiyon tuşunun Control Settings bölümünde ekteki resimlerdeki ayarları yapın.
 

Ekli dosyalar

isotr

Yeni Üye
Bit State Lamb ekleyin ve yanıp-sönme seçeneğini seçin. nereden seçiyoruz ben yeniyim bu konularda saygılarımla. yukarıda anladım kadarıyla alarm olduğu zaman bit lamba yanıcak. ona bağlı fonksiyon tuşu yanıcak doğru anlamışmıyım acaba :D saygılarımla
 

Ali Bulut

Administrator
Yönetici
Merhaba,

Bit State Lamp ile ilgili görseli ekte paylaşıyorum. Evet Bit State Lamp ile Function Key üst üste olduğu için Function Key yanıp sönüyor gibi görünecek.

Aşağıdaki görsel eğitim videosundan konu ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Bit Bileşenleri
 

Ekli dosyalar

Üst