HSC

Yasin_Bzkrt

Yeni Üye
Merhaba ;

Kinco Builder Programında Encoder nasıl konfigüre edilir ve nasıl Kinco-K5 serisi plc ye bağlantıları yapılır demo bir örnek varmıdır elinizde?


yardımcı olursanız çok sevinirim...

iyi çalışmalar....
 

barisarikan

Administrator
Yönetici
Merhaba. Ekte konuyla ilgili örnek bir program paylaştım. O programı yükleyip PLC'nin I0.1 ucuna encoder A fazını, I0.0 ucuna B fazını bağladığınızda PLC encoderi takip etmeye başlayacaktır. Online görüntülemede veya program içinde HSC değerini "HC0" ismiyle kullanabilirsiniz.

Diğer açıklamalar programın içinde mevcuttur. Ekteki resimlerden özel registerların anlamlarına ve PLC bağlantı uçlarına bakabilirsiniz.

Saygılarımızla.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Yasin_Bzkrt

Yeni Üye
Merhaba;

Yardımınız İçin Çok Teşekkür Ederim.

Bunun dışında yeni bir sorum daha olacak Kinco Builder Programında Function Block Nasıl Oluşturulur ve Main Programdan nasıl çağrılır? Kinco Builder Programında workspace te program bölümüne sağ tıklayıp new subroutine denildiğinde yeni bir pou mu açıyoruz yoksa bir alt program mı açıyoruz? kaç tane subroutine açabiliyoruz? Bu subroutine lere program yazıp cpu ya yüklediğimizde main program gibi mi çalışıyor?
 

barisarikan

Administrator
Yönetici
Merhaba. FBD ve Subroutine ile ilgili örnek bir program oluşturdum. Açıklamalar içinde mevcut.

1)Subroutine eklemek için aşağıdaki resimde işaretlediğim butona basmanız yeterli.
Subroutine ismini değiştirmek için önce ilgili subroutine kapatılır. Daha sonra sol üst tarafta işaretlediğim kısımdan iligli subroutine programına
sağ tıklanır ve "Rename" seçilir.


70


2)FBD yine subroutine gibi eklenir. Aşağıdaki resimde işaretlediğim gibi FBD içinde kullanılacak değişkenler işaretlediğim yerde tanımlanır. Bu "L" değişkenleri doğrudan kullanılamaz. "VAR_GLOBAL" şeklinde tanımlanırsa ilgili değişken diğer alt programlarda da kullanılabilir.
71


Program içinde en fazla 99 adet "Subroutine" tanımlayabilirsiniz. Bu subroutine ve FBD yapılarını sadece MAIN içinde çağırabilirsiniz.
Eklediğiniz FBD ve subroutineleri çağırmak için bir kontağa tıklayıp klavyeden "F4" tuşuna basıp açılan pencereden istediğiniz subroutine veya FBD'yi seçmeniz yeterlidir.
 

Ekli dosyalar

  • 3.3 KB Görüntüleme: 15
Son düzenleme:
Üst